Universitatea de Vest Timişoara vrea facturi mai ieftine la gazele naturale, după reduceri similare la electricitate

univ_vest_timisoara.jpg Universitatea de Vest Timişoara (UVT) va finaliza până la finele lunii aprilie procedurile de achiziţie şi licitaţie pe Bursa de Mărfuri pentru achiziţionarea de gaze naturale la un preţ redus faţă de cel actual, după ce a plătit facturi mai mici cu 50% la energia electrică, prin aceeaşi metodă.

“Ne-am propus reducerea şi eficientizarea cheltuielilor, fără a afecta activitatea Universităţii. Iată că rezultatele se văd prin cumpărarea energiei electrice de pe Bursă. Mergem şi mai departe şi vizăm achiziţia de gaze naturale de pe Bursă la un preţ mai mic decât cel pe care îl plătim acum. Profităm de concurenţa de pe piaţă pentru a eficientiza cât mai mult utilizarea banilor”, a declarat joi rectorul Universităţii de Vest Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

UVT a realizat o economie de aproape 50% la factura de energie electrică în luna martie 2014 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, după ce a decis achiziţionarea acesteia pe platforma Bursei de Mărfuri.
Astfel, dacă în martie 2013 UVT plătea pentru energia electrică 44.542 de euro, în martie 2014 factura a fost cu 48% mai mică, respectiv, de 23.278 de euro. “În 2014 a intrat în vigoare noul contract care prevede furnizarea energiei electrice la un preţ de 167,85 Mwh, cu 53% mai mic. Aceasta înseamnă o reducere semnificativă faţă de contractul precedent, în cadrul căruia aceleaşi prestaţii erau executate la un preţ de 361,4lei/MWh”, a adăugat Marilen Pirtea. La această procedură de achiziţie publică au participat 12 ofertanţi. AGERPRES