Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” continuă înscrierile pentru sesiunea de toamnă

uvvg arad.jpgCea de-a doua etapă de înscriere la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru sesiunea de toamnă, anul universitar 2010-2011, continuă pe toată perioada lunii august, la toate cele nouă facultăţi din Arad şi filiale ale Universităţii. Se fac înscrieri la cele 44 specializări pentru cilul licenţă, 54 de specializări masterale şi 12 specializări în cadrul studiilor doctorale. Nu se percepe taxă de înscriere şi nici taxă de admitere pentru sesiunea din toamnă.

Viitorii studenţi pot opta pentru studii de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor juridice, economice, medicină şi farmacie, psihologie, asistenţă socială, ştiinţelor educaţiei, ştiinţelor naturii, poliţie comunitară, ştiinţe umaniste, educaţie fizică şi sport, informatică, inginerie, peisagistică şi silvicultură.

Pentru anul universitar 2010-2011, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” oferă alte noi specializări: Medicină (în limba engleză) – 6 ani, zi; Nutriţie şi dietetică – 3 ani, zi; Informatică în limba engleză – 3 ani, zi; Administrarea afacerilor în limba engleză – 3 ani, zi; Poliţie comunitară – 3 ani, zi.

În condiţiile crizei economice, taxele de şcolarizare au fost scăzute sau menţinute la nivelul anului trecut pentru a da posibilitatea noilor studenţi de a urma cursurile universitare la UVVG. Beneficiază de burse „Vasile Goldiş” (scutire de taxă de şcolarizare) studenţii înscrişi în anul universitar 2010-2011, care au obţinut media peste 9 la bacalaureat; studenţii care provin de la clasele de copii sau orfani de ambii părinţi, nu realizează venituri şi nu depăşesc vârsta de 25 de ani; absolvenţii claselor a XII – a care au obţinut locul I, II, sau III la olimpiadele şcolare – faza naţională în anul 2010; absolvenţii claselor a XII-a care au fost şefi de promoţie în anul 2010.

De asemenea, beneficiază de reduceri de taxă de şcolarizare studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice – care nu depăşesc vârsta de 25 de ani; studenţi ai căror părinţi sunt pensionari; studenţi care sunt la două sau mai multe specializări sau urmează a doua specializare în cadrul UVVG.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îşi asumă responsabilitatea publică pentru respectarea Legii Calităţii învăţământului superior şi calitatea programelor de studii la toate formele de învăţământ: ZI, Învăţământ la Distanţă (ID) şi Frecvenţă Redusă (FR).

UVVG este o Universitate europeană, membră a Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) şi a Conferinţei MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM de la Bologna, acreditată prin Legea 240/2002 şi are calificativul maxim „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”, pentru rezultatele obţinute în aplicarea calităţii actului de educaţie, acordat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Ca o recunoaştere a învăţământului academic înscris în Aria europeană a cercetării ştiinţifice, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este membră cu drepturi depline în Forumul Universitar Permanent Euro-mediteranean (EPUF) din care fac parte peste 100 de instituţii de cercetare, universităţi europene şi mediteraneene. Primirea UVVG în această prestigioasă asociaţie euro-mediteraneană a avut loc în cadrul Adunării Generale a Forumului Universitar Permanent Euro-mediteranean şi a Conferinţei Uniunii Rectorilor Mediteraneeni, din luna iunie 2010, care s-au desfăşurat la Barcelona (Spania), unde a participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, se adresează viitorilor studenţi ai Universităţii

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” continua inscrierile pentru sesiunea de toamna

univ vasile goldis.jpgCea de-a doua etapa de inscriere la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” pentru sesiunea de admitere de toamna, anul universitar 2009-2010, se afla in plina desfasurare.

Viitorii studenti pot opta pentru studii de licenta si masterat in domeniul stiintelor juridice, economice, medicinei si farmaciei, psihologie, stiintelor educatiei, stiintelor naturii, educatie fizica si sport, informatica, inginerie, silvicultura si restaurare de arhitectura.
(mai mult…)

Evenimente

Interviu

Infografic

Legislatie

Programe

Preventie

CALENDAR