Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Universitatea din Viena organizează cel mai important Simpozion Juridic Internaţional din România

uvvg_viena.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Drept a UVVG şi Universitatea din Viena organizează, în perioada 13-15 septembrie, în premieră, un eveniment academic de o importanţă cu totul deosebită în domeniul juridic: Conferinţa internaţională cu tema „Recodificarea dreptului privat în Europa centrală şi de est între nevoia de reformă şi tradiţie”.

Tematica simpozionului nu se limitează la legislaţia română, ci va aborda şi problematica dreptului comparat făcând referiri la principalele legislaţii naţionale din Europa, precum şi la instrumentele Comisiei Europene, prin care se tinde la unificarea dreptului civil european.

Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, din cadrul UVVG, a subliniat: „De la promulgarea noului Cod civil român, în anul 2009, au avut loc în ţară diferite conferinţe privind noul cod, dar toate s-au rezumat la participarea unor specialişti exclusiv din România. Nici una din marile universităţi ale României nu a reuşit să organizeze o conferinţă internaţională care să concentreze asemenea personalităţi din întreaga Europă”.

La Conferinţa internaţională de la Arad sunt invitaţi să participe numeroşi şi cunoscuţi profesori de la Universitatea din Viena: Rudolf Welser, Christiane Wendehorst, Brigitta Zöchling-Jud, profesoara de renume european Tatjana Josipovic de la Universitatea din Zagreb, soţia Preşedintelui Croaţiei; Verica Trstenjak – Procurorul General al Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg; Dursun Kocer – Decan la Universitatea Kültür din Istambul; profesori de la marile universităţi europene: Jerzy Pisulinski şi Andrzey Maczynski de la Universitatea Jagiellonski din Cracovia, Jerzy Pocsobut – Varşovia, Lajos Vekas – Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta, Meliha Povlakic – Sarajevo, Josef Szalma – Novi Sad, Christian Takoff – Sofia, Jan Lazar -Trnava, Volodymyr Kossak – Ucraina, Zoltan Nemessanyi -Pecs etc.

Trebuie subliniată contribuţia majoră a unor participanţi de elită din străinătate, precum Prof. univ. dr. Christiane Wendehorst de la Universitatea din Viena, care alături de Conf. univ. dr. Cristian Alunaru de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sunt membrii în Consiliul de conducere al Institutului European de Drept (European Law Institute – ELI) cu sediul la Viena.

Institutul este un organism academic de maximă importanţă, aflându-se sub înaltul patronaj al Doamnei Viviane Reding, Comisar European pentru Justiţie şi Vicepreşedinte al Comisiei Europene. Cu participarea directă a celor doi membri ai Consiliului, Institutul European de Drept lucrează în prezent la elaborarea unui proiect de modificare a Regulamentului Comisiei Europene privind un drept european unitar al contractelor.

Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, a declarat că: „Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, prin organizaţia studenţească ELSA, vor participa activ la conferinţă şi, în acest fel, vor putea să cunoască îndeaproape marile personalităţi ale lumii juridice europene, să le adreseze întrebări şi să stabilească legături internaţionale. Importanţa acestui simpozion organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este atestată şi de faptul că toţi membrii Centrului de Cercetare pentru Dezvoltarea Dreptului European şi Reforma Dreptului Privat al Universităţii din Viena au decis să participe la Conferinţa internaţională de la Arad. De cinci ani funcţionează la Viena acest centru de cercetare, condus de celebrul profesor austriac Rudolf Welser, fost Decan al Facultăţii de Drept din Viena”.

Grupul de cercetare al acestui centru cuprinde profesori din toată Europa, singurul membru din România fiind conf. univ. dr. Cristian Alunaru de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Universitatea din Viena organizează cel mai important simpozion juridic internaţional din România

uvvg_simpozionjuridic.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Drept a UVVG şi Universitatea din Viena organizează, în perioada 13-15 septembrie 2012, în premieră, un eveniment academic de o importanţă cu totul deosebită în domeniul juridic: Conferinţa internaţională cu tema „Recodificarea dreptului privat în Europa centrală şi de est între nevoia de reformă şi tradiţie”.

Tematica simpozionului nu se limitează la legislaţia română, ci va aborda şi problematica dreptului comparat făcând referiri la principalele legislaţii naţionale din Europa, precum şi la instrumentele Comisiei Europene, prin care se tinde la unificarea dreptului civil european.
(mai mult…)

Evenimente

Interviu

Infografic

Legislatie

Programe

Preventie

CALENDAR