univ_vasile_goldis_arad.jpgÎn perioada 07-08.10.2010 se va desfăşura întâlnirea de management a proiectului „Energy Education Governance Schools” (“Energia Educaţie Guvernare Şcoli” – EGS), în care sunt incluse, în calitate de parteneri Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Camera de Comert şi Industrie şi Colegiul Economic. Din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” va participa la întrunire Şoim Horaţiu, director al Biroului Proiecte Europene.

Proiectul European “Energy Education Governance Schools” se bucură de o largă participare internaţională, incluzând 23 de parteneri din 10 ţări: Italia, Romania, Slovacia, Germania, Austria, Portugalia, Olanda, Franţa, Bulgaria şi Finlanda. Scopul acestui proiect este de a promova cooperarea europeană în domeniul economisirii de energie respectiv promovării energiilor regenerabile. Şcolile din întreaga Europă sunt încurajate să devină un jucător activ în schimbările care au şi vor avea loc în domeniul energiei.

Principalele teme care vor fi discutate se referă la derularea activităţilor proiectulului: evaluarea reducerii cantităţii emisiilor de CO2 respectiv de carburanţi fosili prin implementarea proiectelor pilot, introducerea unui sistem de management energetic în Colegiul Economic Arad, continuarea procesului de semnare Manifestului.

Horaţiu Şoim, director al Biroului Proiecte Europene din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” ne-a declarat că întâlnirea de management a proiectului permite evaluarea eforturilor de până acum şi stabilirea activităţilor care trebuie desfăşurate pentru finalizarea în bune condiţii a proiectului. „Aş dori să subliniez faptul că în afara activităţilor obişnuite în cadrul unor astfel de întâlniri, ca element de noutate, vor participa şi elevi din cadrul liceelor din ţările partenere care vor avea şansa să întâlnească colegi cu preocupări similare şi să viziteze obiective interesante pa harta producţiei de energie regenerabilă”

Pentru toate persoanele şi organizaţiile interesate, informaţii pot fi găsite pe website-ul proiectului: www.egs-project.eu.