univ_vasile_goldis_arad.jpgCei mai merituosi studenti care vor studia in anul I la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad vor beneficia de burse de studii.

„Senatul UVVG a decis sa acorde si pe mai departe un numar de 400 burse de studii ‘Vasile Goldis’ acelor studenti din anul I care au avut performante deosebite atat in cursul anilor de liceu, cat si la bacalaureat. De asemenea, Senatul a mai decis sa acorde importante facilitati privind taxa de scolarizare studentilor cu probleme sociale”, a declarat joi, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad.

Potrivit sursei citate, inscrierile pentru anul universitar 2009-2010, la toate cele noua facultati, cu 35 de specializari pentru ciclul de licenta si 38 de specializari masterale, UVVG se afla in plina desfasurare, atat la centrul din municipiul Arad, cat si la filialele din tara, afluenta de candidati fiind buna pentru aceasta prima etapa de inscrieri care se incheie pe 31 iulie.

In alta ordine de idei, rectorul Aurel Ardelean a tinut sa mentioneze faptul ca UVVG a decis sa vina in sprijinul studentilor de la acele universitati care au facultati neacreditate. ‘In conformitate cu hotararea Senatului, studentii de la universitatile cu facultati neacreditate care doresc sa se transfere la una dintre facultatile UVVG, o pot face pana la inceputul viitorului an universitar, adica pana la 1 octombrie.

Transferurile se fac in conditiile prevazute de legislatia in vigoare, in baza unor cereri nominale care vor trebui aprobate de conducerea universitatii’, a precizat rectorul UVVG Arad, adaugand ca, date fiind conditiile actualei crize economice, s-a decis sa nu se perceapa taxa de tranfer. Infiintata in urma cu 19 ani, UVVG Arad a primit recent din partea ARACIS calificativul de ‘grad de incredere ridicat’.