unibuc.jpgUniversitatea din Bucureşti a atins, în 2009, un record al numărului de articole publicate, cotate ISI 509, cu 30% mai mult decât media anilor precedenţi, iar numărul de citări a crescut exponenţial, ajungând la 4.779, conform Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index şi Arts & Humanities Citation Index.

Conform ISI Web of Science, colaborările cu instituţii naţionale şi internaţionale sunt în număr de 672 pentru anul 2009.

„Universitatea din Bucureşti a construit şi menţine relaţii de parteneriat cu instituţii internaţionale din zone diverse. Colaborări permanente s-au realizat cu ţări din Uniunea Europeană, regiunea balcanică, regiunea mediteraneană, zona euro-asiatică. Colaborările actuale cele mai intense sunt cu universităţile din Paris, Hamburg, Louvain-la-Neuve, Bruxelles, Bordeaux, Lyon, Strasbourg, Roma, Bologna, Veneţia, Trieste, Catania, Viena”, susţin reprezentanţii Universităţii din Bucureşti. Cercetătorii de la Universitatea din Bucureşti publică, după o evaluare a Academiei Române, 10 % din producţia ştiinţifică românească. AGERPRES