Aproape 39.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii de licenţă la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

„Sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă şi master a confirmat interesul de care se bucură facultăţile Universităţii din Bucureşti în rândul tinerilor absolvenţi de Bacalaureat şi Licenţă. Aproape 39.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani”, informează un comunicat al UB.

Comparativ cu anul 2020, când Universitatea din Bucureşti a înregistrat 33.917 înscrieri la programele de studii universitare de licenţă, în 2021 datele generale arată un număr de 38.806 candidaturi depuse pentru cele 97 de programe. Pentru anul universitar 2021-2022, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs, în sesiunea iulie a admiterii la licenţă, un număr de 4.515 locuri bugetate.

La sesiunea de vară a admiterii la Universitatea din Bucureşti, cifrele arată că s-a înregistrat o concurenţă de aproape nouă candidaţi pe loc bugetat – 8,59, la nivelul întregii universităţi.

„Concurenţă acerbă pentru locurile bugetate s-a înregistrat la următoarele facultăţi din cadrul UB: peste 17 candidaţi pe loc la Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri, peste 10 candidaţi pe loc la Facultatea de Litere, peste nouă candidaţi pe loc la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, aproape opt candidaţi pe loc la Facultatea de Biologie şi peste şase candidaţi pe loc la Facultăţile de Istorie şi Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”, precizează sursa citată.

În plus, la sesiunea de admitere din iulie, 273 elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 193 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 30 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 27 pentru Facultatea de Fizică, câte şapte pentru Facultatea de Istorie şi Facultatea de Ştiinţe Politice, patru pentru Facultatea de Chimie, doi pentru Facultatea de Biologie şi câte unul pentru Facultăţile de Drept, Filosofie şi Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Potrivit comunicatului, şi în cazul programelor de master, UB reprezintă prima opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă, o concurenţă semnificativă înregistrându-se la Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde s-au înscris peste doi candidaţi pe loc. AGERPRES