Universitatea din Bucureşti se poziţionează pe locul 145 la nivel mondial în ceea ce priveşte rezultatele absolvenţilor săi, potrivit QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings.

Potrivit unui comunicat remis presei, rezultatele clasamentului confirmă buna reputaţie a Universităţii din Bucureşti în rândul angajatorilor, anul acesta fiind pentru a doua oară consecutiv când instituţia de învăţământ superior obţine acest rezultat.

De asemenea, poziţiile obţinute pentru indicatori precum: parteneriatele cu angajatorii (201+), relaţia angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenţilor (201+) şi reputaţia angajatorului (301+), menţin Universitatea din Bucureşti în topul universităţilor cu cele mai bune performanţe la nivel regional, relevă sursa citată.

În clasamentul general QS World University Rankings 2019, cel mai cunoscut ranking global al universităţilor în funcţie de domeniile de studiu şi cercetare, Universitatea din Bucureşti se menţine printre cele mai importante universităţi din lume, ocupând poziţia 801-1000, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Pentru realizarea QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019 au fost evaluate 660 de instituţii şi analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome şi afilierile a peste 28.000 de absolvenţi cu performanţe înalte.

Totodată au fost luate în considerare 140.000 de situaţii de relaţionare între absolvenţi şi angajatori, şi alte aproximativ 200.000 de parteneriate privind inserţia pe piaţa muncii. Indicatorii prevăzuţi în metodologia de evaluare au ponderi diferite astfel: reputaţia angajatorului (30%), rezultatele absolvenţilor (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relaţia angajator-student (10%) şi rata angajabilităţii absolvenţilor (10%). AGERPRES