Universitatea din Craiova a iniţiat un parteneriat cu Universitatea din Santiago pentru a colabora în domeniile agrohorticole, proiect care va fi susţinut atât de ambasadorul Republicii Chile în România, Jorge A. Tagle Canelo, cât şi de ambasadorul desemnat al ţării noastre în Chile, Floricel Mocanu.

Cei doi ambasadori au vizitat miercuri municipiul Craiova, unde s-au întâlnit atât cu autorităţile locale, cât şi cu conducerea Universităţii.

„Universitatea din Craiova are parteneriate cu peste 200 de universităţi din lume, iar în 2020 a iniţiat o colaborare cu Universitatea Santiago Chile, pe un program Erasmus plus privind mobilitatea studenţilor, dar din cauza pandemiei demersul a fost oprit. Urmează ca în decursul acestui an să depunem un proiect Erasmus cu ţările partenere, grup de ţări din care face parte şi Republica Chile, astfel încât, începând cu anul universitar 2022-2023, primii studenţi şi profesori de la această universitate – Universitad de Chile – să ajungă la Universitatea din Craiova şi primii studenţi de la universitatea noastră să ajungă în Chile”, a spus rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spînu, în cadrul întâlnirii cu cei doi diplomaţi.

Ambasadorul Jorge A. Tagle Canelo a afirmat că există condiţii atât pentru stabilirea unei colaborări durabile între cele două universităţi, cât şi pentru parteneriate între cele două ţări care trebuie să facă faţă provocărilor actuale, printre care se numără pandemia şi schimbările climatice.

„Mi-aş dori ca studenţi din Chile să vină aici, iar studenţi din Craiova să meargă în Chile. Să existe schimburi de experienţă atât între studenţi, cât şi între profesori, pentru că este important schimbul academic. Să învăţăm unii de la ceilalţi, pentru că aceasta este singura modalitate de a putea face faţă provocărilor la nivel mondial”, a spus ambasadorul Republicii Chile la Bucureşti. AGERPRES