universitatea_craiova.jpgUniversitatea din Craiova organizează joi prima ediţie a Galei Excelenţei în cercetare, eveniment prin care îşi propune să îi aducă în prim plan pe acei membri ai comunităţii academice care au excelat pe parcursul anului 2014 prin publicarea de articole ştiinţifice în reviste de prestigiu, prin publicarea de cărţi în edituri de mare recunoaştere internaţională sau prin obţinerea de brevete pentru idei şi produse inovative.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Craiova, din perspectiva activităţii de cercetare ştiinţifică anul 2014 a însemnat pentru cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii Universităţii publicarea a peste 1.500 de articole ştiinţifice în reviste de specialitate, 312 cărţi în edituri recunoscute din ţară şi străinătate, obţinerea a 17 brevete şi produse cu drept de proprietate intelectuală, organizarea a 51 de conferinţe naţionale şi internaţionale, editarea a 22 de reviste ştiinţifice proprii.

„Gala excelenţei în cercetare îi premiază pe cei 138 de cercetători care au publicat 159 de articole în reviste cotate ISI, trei monografii în edituri internaţionale de prestigiu şi au obţinut mai multe brevete pentru idei şi produse inovative. Toţi vor fi recompensaţi cu granturi interne de cercetare care să susţină activitatea viitoare, granturi care vor avea, în funcţie de realizările obţinute, valori cuprinse între 500 lei şi 5.000 lei. Universitatea din Craiova va aloca, în acest scop, o sumă de peste 200.000 de lei din fondul propriu de cercetare”, se menţionează în comunicatul Universităţii din Craiova.

În cadrul evenimentului se vor acorda trei categorii de distincţii: diplome de onoare şi medalii pentru cercetătorii cu cele mai bune rezultate din cele 12 domenii de cercetare de excelenţă din cadrul instituţiei; trofeul de excelenţă în cercetare pentru primii trei cercetători ai anului 2014, la nivelul întregii universităţi; trofeul de excelenţă pentru departamentul cu cel mai bun punctaj acumulat prin însumarea rezultatelor membrilor săi.

La finalul galei vor fi anunţate rezultatele concursului internaţional de dramaturgie Craiova Drama 2015 şi se va acorda Marele premiu. Manifestarea va avea loc în Aula Alexandru Buia a Facultăţii de Agronomie, de la ora 17.00. AGERPRES