univ craiova.jpgUniversitatea din Craiova se află pe poziţia a opta între universităţile din România şi pe locul 103 în Europa de Est.

Potrivit celui mai recent clasament întocmit de SCImago Research Group pe baza rezultatelor activităţii de cercetare ştiinţifică materializate prin publicaţii, în anul 2013, Universitatea din Craiova şi-a păstrat poziţia a opta, fiind plasată după cele trei mari universităţi de tradiţie – Bucureşti, Cluj, Iaşi – şi cele patru politehnici – Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. În ceea ce priveşte evoluţia în Europa de Est, aceasta a fost favorabilă în ultimul an pentru Universitatea din Craiova care a câştigat 114 locuri, ajungând pe poziţia 103. Universitatea din Craiova a urcat şi în clasamentul mondial, unde a câştigat 397 de locuri în doar cinci ani.

Universitatea din Craiova a fost înfiinţată în 1947 şi este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”. Universitatea din Craiova, ce are în structura sa zece facultăţi, 53 de domenii şi 105 specializări la care desfăşoară studii de licenţă, de master şi doctorat, s-a situat în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani între primele zece universităţi din România. AGERPRES