craiova_universitate.jpgDepartamentul de Limbi romanice şi clasice din cadrul Facultăţii de Litere de la Universitatea din Craiova sărbătoreşte, în zilele de 19 şi 20 mai, 50 de ani de învăţământ superior în limba franceză prin organizarea Colocviului Internaţional „50 ans de français a l’Université de Craiova”.

Moment de bilanţ al activităţii de o jumătate de secol de francofonie în Universitatea din Craiova, această manifestare ştiinţifică se desfăşoară sub patronajul Facultăţii de Litere, al Agenţiei Universitare a Francofoniei şi al Ambasadei Franţei în România.

Potrivit datelor furnizate de biroul de presă al Universităţii din Craiova, colocviul reuneşte aproximativ 80 de participanţi din prestigioase universităţi din Europa şi de pe alte continente: Franţa, Austria, Grecia, Italia, Slovenia, Turcia, Tunisia şi SUA. Vor fi totodată prezenţi la eveniment cadre universitare, profesori şi cercetători de la alte universităţi din ţară: Bucureşti, Braşov, Galaţi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Timişoara şi Târgovişte.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 19 mai, ora 10.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, iar lucrările colocviului se vor desfăşura sub formă de conferinţe plenare şi sesiuni de comunicări. De asemenea, va fi organizată şi o masă rotundă dedicată profesorilor de franceză din învăţământul preuniversitar.

Sesiunile de comunicări vor fi organizate în patru secţiuni tematice: lingvistică, literatură, traducere, didactică, la care se adaugă o secţiune specială dedicată tinerilor cercetători, doctoranzi ai Universităţii din Craiova şi ai altor universităţi din România, Franţa, Algeria şi Madagascar. AGERPRES