Universitatea din Oradea, cu aportul Serviciului Management Integrat IT din cadrul instituţiei academice, pune la dispoziţia studenţilor şi cadrelor didactice, precum şi altor categorii de utilizatori, o nouă şi modernă aplicaţie educaţională, accesibilă pe telefon şi/sau tabletă.

Potrivit unui comunicat al universităţii, aplicaţia eLearning UOradea face parte din categoria „Education” şi poate fi descărcată, atât prin App Store, pentru utilizatori Apple, cât şi prin Play Store, pentru utilizatori Android.

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău a afirmat că instituţia de învăţământ pe care o conduce „este prima şi, probabil, până acum, singura universitate din România care şi-a personalizat, sub formă de Apps, pentru terminale mobile, aplicaţia universitară dedicată învăţământului online”.

„Este aplicaţia de management educaţional folosită azi în cadrul Universităţii din Oradea pentru întreaga activitate de predare, licenţă, master, chiar şi doctorat, şi pe zona relaţională administrativă, atât la nivel de departamente, facultăţi, consiliu de administraţie sau senat, dar şi pentru proiecte. Este o platformă în care sunt înregistraţi toţi studenţii, toate cadrele didactice şi tot personalul care lucrează la proiecte. Este o platformă care, după ce până azi avea acces foarte bun doar de pe calculatoarele fixe, tot de azi este disponibilă şi sub formă de apps pe telefon sau tabletă. Aplicaţia le uşurează tuturor accesul la tot ce înseamnă universitate”, a declarat rectorul Constantin Bungău.

Aplicaţia oferă acces direct, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la platforma Moodle a Universităţii din Oradea, care este accesibilă şi la nivel de browser la adresa: https://e.uoradea.ro.

Apps-ul asigură posibilitatea unui acces prietenos şi personalizabil la cursuri, calendar, notificări, note, fişiere proprii şi la alte elemente accesibile prin intermediul aplicaţiei. Rectorul Bungău a mai menţionat faptul că aplicaţia a fost comandată pentru universitate, un rol important având Serviciul Management Integrat IT din cadrul Universităţii orădene. AGERPRES