universitateapitesti.jpgUniversitatea din Pitesti este o institutie de invatamant superior de stat, acreditata, membra a Asociatiei Universitatilor Europene. Moderna si dinamica, Universitatea din Pitesti promoveaza o larga oferta educationala prin cele 11 facultati, 54 programe de studii de licenta, 58 de programe de master si 9 scoli doctorale, cu un total de 17332 studenti.

Universitatea din Pitesti are o experienta bogata, acumulata prin mai mult de 60 de proiecte cu finantare europeana in domeniul educatiei si formarii profesionale a adultilor, mare parte din ele abordand din perspectiva europeana problematica abandonului scolar, a acreditarii cunostintelor dobandite pe cale experientiala, a dezvoltarii de competente pentru formatorii ce lucreaza cu adultii, coordonand trei proiecte multilaterale de maxima importanta pentru Programul Sectorial Grundtvig, unul dintre acestea fiind nominalizat printre cele mai bune cinci proiecte in domeniu ale Uniunii Europene.

Universitatea din Pitesti Este o structura cu misiune de invatamant superior si de cercetare cu o serie de rezultate in implementarea politicilor de dezvoltare a resurselor umane in plan regional. Toate structurile sale au fost implicate ca si coordonatori sau parteneri in proiecte de cercetare finantate in cadrul programelor nationale cu tematici referitoare la cresterea calitatii resurselor umane, al consilierii si ghidarii in dezvoltarea carierei, al reducerii abandonului scolar si al cresterii succesului scolar prin identificarea cauzelor sociale care determina aceasta.

Este un actor – cheie pe piata muncii din regiunea Sud – Muntenia, fiind cea mai dezvoltata, mai diversificata si mai solida structura academica dintre cele doua de stat si o multime de altele particulare din regiune. Recent, a trecut cu bine prin evaluarea institutionala ARACIS, obtinand „grad de incredere”, fapt ce reflecta nivelul bun de performanta in educatie, formare profesionala si cercetare stiintifica. Si-a luat in serios rolul de universitate antrprenoriala, actionand in stransa corelare cu actorii mediului socio-economic si cu autoritatile locale si regionale pentru ajustarea ofertei educationale si formative in raport cu nevoile regiunii. Ca exemplu, exista o serie de programe de formare profesionala derulate prin centrul de formare profesionala precum si o serie de programe de master furnizate direct actorilor socio-economici, la cererea acestora si prin implicarea lor in proiectarea planurilor educationale si in furnizarea de servicii educationale.

Promovand un management modern, ancorat in realitatile timpului, Universitatea din Pitesti are o importanta contributie la pregatirea unor specialisti competenti si competitivi pentru piata muncii. Cercetarea stiintifica se desfasoara in centrele, in catedrele si laboratoarele sale, materializandu-se in rezultate teoretice si aplicative, lucrari publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate, prezentari la simpozioane, conferinte si congrese nationale si internationale.