Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a decis suspendarea a două târguri educaţionale pe care urma să le organizeze la Brăila şi Buzău pe 28 februarie şi, respectiv, 6 martie, a declarat prorectorul instituţiei, Cezar Bichescu.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată ca urmare a recomandărilor primite din partea Ministerului Educaţiei privind evitarea organizării de manifestări colective şcolare, în spiritul prevenirii răspândirii cazurilor de gripă, infecţii respiratorii şi altor viruşi.

Totodată, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi urmează să ia o decizie şi în privinţa suspendării sau nu a cursurilor universitare la extensiunea Facultăţii de Medicină, care funcţionează din 2015, în Enna (Sicilia), unde învaţă 340 de studenţi, majoritatea italieni. Deşi, potrivit curriculei, studenţii italieni vin în practică, în spitalele din Galaţi, această practică se desfăşoară doar în perioada de vară, aşa că în acest moment nu există nici un student italian în Galaţi. Totuşi, există  profesori universitari gălăţeni care urmează să revină la Galaţi din Enna, dar sunt şi alte cadre universitare care urmează să plece în Sicilia. AGERPRES