univ_dunarea_galati.jpgAbsolventii ciclului de studii universitare de licenta, masterat sau studii aprofundate sau studentii la programele de masterat/studii aprofundate ai Universitatii ,,Dunarea de Jos” din Galati au din acest an o noua posibilitate de a studia in strainatate.

Incepand din 2009, pentru 5 ani consecutivi, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii lanseaza, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (CNBSS), 250 de burse Titu Maiorescu pentru efectuarea de stagii de studii de masterat/doctorat sau de cercetare in strainatate, in vederea formarii de specialisti in domenii de interes pentru Uniunea Europeana.

Domeniile de specializare includ:

– administratie europeana:

– institutii europene si legatura cu institutiile nationale;

– drept european;

– justitie si afaceri interne;

– agricultura / politici agricole;

– politica în domeniul transporturilor;

– politica industriala si de întretinere, dreptul societatilor comerciale;

– politica în domeniul concurentei;

– politici sociale si de ocupare a fortei de munca;

– politici in domeniul sanatatii;

– energie;

– politici de mediu în Uniunea Europeana;

– bugetul Uniunii Europene

– managementul fondurilor de coeziune si structurale

– managementul proiectelor (PCM – Project Cycle Management)

– societatea informationala în Uniunea Europeana

– specializari pe domenii de aquis: statistica (EUROSTAT), piata interna

– politici educationale

– multilingvism.

Bursele sunt finantate integral din bugetul de stat. Valoarea lunara este de 1000 euro, iar durata unui stagiu este 3 luni.

Calendarul de desfasurare a concursului national pentru acordarea burselor „Titu Maiorescu” este organizat in doua etape. Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura in prima etapa este 13 februarie 2009. Mai multe informatii sint accesibile la adresa www.roburse.ro.

O alta varianta de a studia in strainatate este oferita de catre Guvernul francez, prin Ambasada Frantei in Romania. Aceasta ofera burse cetatenilor romani care doresc sa urmeze o specializare in Franta si indeplinesc urmatoarele conditii:

– sunt studenti inscrisi in anul I de master in Romania si doresc sa urmeze anul II de master in anul universitar 2009-2010;

– sunt ingineri, economisti sau juristi si si doresc sa urmeze o formare de un an in management, in cadrul programului Copernic, in anul 2009-2010;

– sunt studenti care au terminat anul II de master in Romania sau primul an de doctorat in co-tutela in Franta, in anul universitar 2008-2009, si doresc sa obtina o bursa pentru a-si continua studiile de doctorat in co-tutela, in perioada 2009-2011 sau 2009-2012.

Data limita pentru inscrieri este 27 martie 2009 pentru programele Master 2, Copernic si Doctorat in co-tutela. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.ambafrance-ro.org.