minzu_viorel_.jpg„Incredere ridicata” este calificativul primit de Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, in urma evaluarii efectuate de Agentia Romana Academica de Control al Invatamantului Superior.

Potrivit rectorului Universitatii „Dunarea de Jos”, Viorel Minzu, doar 13 din cele 56 unitati de invatamant superior acreditate s-au supus acestei evaluari facut de Agentia Romana Academica de Control al Invatamantului Superior (ARACIS).

In urma acestui control, doar sase universitati au primit calificativul de incredere ridicata, iar trei universitati au primit calificativul de incredere limitata.

„Pentru noi este extrem de important acest calificativ, pentru ca ni se recunoaste statutul de universitate nationala. Avantajul major este acela ca putem sa organizam programe de studiu de masterat fara a mai supune programul respectiv spre evaluare. Vom avea o anumita flexibilitate, pe care foarte putine universitati o pot avea. Nu toate universitatile indraznesc sa ceara aceasta evaluare, pentru ca se tem de un rezultat negativ”, a precizat rectorul „Universitatii Dunarea de Jos”, Viorel Minzu.

Criteriile esentiale in acordarea acestui calificativ Universitatii „Dunarea de Jos” sunt cele 43 de programe de licenta, 28 masterat, managementul financiar, numarul de conferentiari, doctori, asistenti, precum si legatura cu mediul socio-economic.

Pentru aceasta evaluare Universitatea „Dunarea de Jos” a trebuit sa plateasca 1,4 miliarde de lei vechi, bani care vor fi returnati de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Acest program de evaluare a inceput in 2007, iar pana in 2009 toate universitatile vor fi obligate sa faca aceasta evaluare.