Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a decis că activităţile didactice – cursuri, seminarii, laboratoare, proiecte -, se vor desfăşura în primele şapte săptămâni ale semestrului II, respectiv în perioada 15 februarie – 4 aprilie, online pe platforma Microsoft Teams, au anunţat, vineri, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, pentru următoarele şapte săptămâni, respectiv în perioada 5 aprilie – 28 mai, fiecare facultate va stabili propriul program de desfăşurare a activităţilor didactice, care va include activităţi faţă în faţă, în funcţie de situaţia epidemiologică din oraş, cu respectarea măsurilor şi actelor normative aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Fac excepţie Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Arte, Facultatea Transfrontalieră şi facultăţile care gestionează programe de studii ce au în semestrul al II-lea numai activităţi practice.

Pentru întocmirea proiectelor de an, a lucrărilor de licenţă, respectiv de disertaţie, la cerere, se va permite accesul studenţilor în spaţiile universităţii, pe tot parcursul semestrului al II-lea, cu respectarea măsurilor şi actelor normative aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Decizia Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” s-a luat în urma consultării membrilor săi şi a departamentelor/facultăţilor pe care aceştia le reprezintă, dar şi a studenţilor, printr-un sondaj online. AGERPRES