univ_resita.jpgUniversitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi-a deschis, marţi, porţile pentru elevii de liceu care în viitor ar putea deveni studenţi ai acestei unităţi de învăţământ superior.

„Pe 29 martie se împlinesc 45 de ani de la semnarea Hotărârii de Guvern prin care lua naştere, la Reşiţa, prima instituţie de învăţământ superior, Institutul de Subingineri, aflat în subordinea Institutului Politehnic de la Timişoara. Cu această ocazie, Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa a organizat pentru elevii de liceu o zi plină de activităţi, menite să confere o imagine obiectivă asupra învăţământului superior de la noi. În sălile de curs, seminar şi în laboratoare s-au desfăşurat o serie de ateliere, la fiecare facultate. Elevii de liceu au participat la workshop-uri de economie antreprenorială, abilităţi de dezvoltare personală, robotică şi realitate virtuală”, a declarat Venera Manciu, rectorul universităţii reşiţene.

Universitatea „Eftimie Murgu”, ca instituţie de sine stătătoare, a fost înfiinţată în anul 1992, când avea în componenţă două facultăţi, cea de Inginerie şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice, care începând cu 1995 a devenit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative. În prezent, procesul educaţional se desfăşoară în cadrul a trei facultăţi – Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Sociale. AGERPRES