Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi-a propus să îşi dezvolte colaboarea cu universităţi din Ucraina

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) şi-a propus să aibă colaborări în mai multe domenii cu universităţi din Ucraina, după vizita ambasadorului Oleksandr Bankov.

“Am început practic ziua de astăzi cu o scurtă întâlnire cu domnul rector şi discutam proiecte şi programe de cooperare, atât pe zona proiectului Erasmus plus, adică interacţiuni între universităţi din Ucraina şi Universitatea ‘Lucian Blaga’ de aici şi sper că vom avea din ce în ce mai mulţi atât studenţi, cât şi profesori. (…) Intenţia şi planul discutat a fost de a pune în contact cu Universitatea Politehnică de la Kiev, un mare centru de IT şi de cercetare şi de dezvoltare, creat acolo acum 20 de ani, cu Universitatea ‘Lucian Blaga’ (…) Alta a fost posibilitatea ca, în cadrul relaţiilor pe care Universitatea ‘Lucian Blaga’ le are deja cu instituţii din Ucraina, să considerăm posibilitatea creării unor proiecte comune prin intermediul programul Erasmus plus sau în cadrul altor programe cu finanţare europeană”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov.

Ambasadorul Oleksandr Bankov a avut o întâlnire cu studenţi din Sibiu în cadrul unei conferinţe care a fost organizată Centrul de Studii Globale al ULBS.   Reprezentanţi ai universităţii sibiene au arătat că există un acord cu Universitatea Taras Shevchenko din Kiev, încheiat în urmă cu şase ani. În cadrul acestui acord, profesori de la ULBS au fost în Ucraina, în timp ce din Ucraina au venit la Sibiu atât profesori, cât şi studenţi. AGERPRES