Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” va avea loc luni, în Piaţa Mare a oraşului, ceremonia urmând să se desfăşoare în condiţii de distanţare, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Aproximativ 500 de studenţi, cadre didactice şi invitaţi vor lua parte la ceremonie, în prezenţa reprezentanţilor conducerilor celor două universităţi şi a autorităţilor locale şi judeţene.

„Este al doilea an în care deschiderea anului universitar se face în condiţii de pandemie, dar universitatea este pregătită să se adapteze situaţiei, atât pentru evenimentul din 27 septembrie, cât şi pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a cursurilor”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Ceremonia de deschidere va fi încheiată cu un scurt concert susţinut de Filarmonica de stat Sibiu şi va fi transmisă în direct pe site-ul www.ulbsibiu.ro.

Şi anul acesta, se va derula programul „Săptămâna de orientare” pentru studenţii din anul I. ”Astfel, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, studenţii din anul I vor participa la activităţi care să îi familiarizeze cu viaţa de student şi cu oraşul Sibiu pe cei veniţi din alte localităţi. Avem pregătite evenimente şi acţiuni dedicate studenţilor ULBS debutanţi, dar şi unele specifice, organizate separat pentru studenţii fiecărei facultăţi. Suntem convinşi că ele îi vor ajuta să se adapteze mai uşor la tot ceea ce înseamnă ULBS şi Sibiul”, a afirmat prof. univ. dr. Raluca Sassu, prorector Studenţi şi Relaţia cu Comunitatea. AGERPRES