Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a semnat pe 23 mai contracte de finanţare de peste 4,2 milioane de euro din PNRR, pentru „trei proiecte implementate cu cercetători de top la nivel mondial”.

„Deşi nu ne-am propus asemenea obiective ambiţioase, câştigarea celor trei proiecte şi cooptarea celor trei cercetători renumiţi confirmă că ULBS este o instituţie de cercetare competitivă şi atractivă nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional. Ne aflăm, iată, pe un drum bun, care ne permite să construim solid şi sănătos viitorul”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Potrivit sursei citate, „trei cercetători de top pe plan mondial vor coordona în următorii trei ani echipe de cercetare care vor activa sub egida ULBS. Astfel, Igor Pilshchikov (University of California, Los Angeles, SUA) va coordona proiectul Networks of (Dis) similarities: The Circulation of Western Românce Literatures în Eastern Europe, Irina Velicu (Universitatea din Coimbra, Portugalia) va aprofunda tema Doing Environmental In Justice: A Theory în Praxis, iar Gianluca Vinti (Universitatea din Perugia, Italia) va focaliza Mathematical Methods and Models for Biomedical Applications.”

ULBS a câştigat trei proiecte în valoare de peste 4,2 milioane de euro, plasându-se astfel pe locul 8 din cele 51 de instituţii (universităţi, asociaţii şi institute de cercetare) care au depus aplicaţii în competiţia pentru „Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activităţi de cercetare, dezvoltare şi inovare, inclusă în Componenţa 9 a PNRR”. AGERPRES