Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) este una din cele şase instituţii de învăţământ superior din România incluse în clasamentul „Times Higher Education World University Rankings by Subject” pentru anul 2022, în domeniul Ştiinţele Sociale.

„Din totalul de 870 de universităţi din lume incluse în ranking-ul în domeniul Ştiinţelor Sociale, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este pe poziţia 601+, fiind una din cele şase universităţi din România ce ocupă poziţii în acest clasament. Ierarhizarea în THE World University Rankings by Subject se face după aceleaşi criterii ca în clasamentul internaţional cu caracter general (THE World University Rankings): activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) şi gradul de internaţionalizare (7,5%). Topul primelor 10 universităţi în domeniul Ştiinţelor Sociale este dominat de instituţii prestigioase de învăţământ superior din Statele Unite şi Regatul Unit, precum Universitatea Oxford, Universitatea Harvard, Universitatea Princeton, Universitatea Cambridge”, se arată în comunicatul ULBS.

Rectorul ULBS, Sorin Radu, a declarat că este prioritară menţinerea în topurile internaţionale. „Nu este puţin lucru accederea şi vizibilitatea Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în topurile internaţionale în domeniul educaţiei. Menţinerea acestor poziţii şi creşterea standardelor de performanţă şi excelenţă sunt obiective prioritare ale ULBS”, a spus rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sorin Radu. AGERPRES