Universitatea Lumina îşi prezintă oferta educaţională

univ lumina2.jpgNoua Universitate Lumina Bucureşti îşi prezintă, în perioada 10-12 iunie, oferta educaţională în cadrul evenimentului “Zilele Porţilor Deschise”.

Timp de trei zile toţi cei interesaţi pot vizita campusul universităţii din Şoseaua Colentina unde vor putea primi toate informaţiile despre facultăţile şi specializările pe care le pot urma din toamna acestui an. Universitatea oferă pentru anul universitar 2010-2011 un număr de 200 de locuri în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Politice şi a Facultăţii de Ştiinţe Inginereşti. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Politice va oferi pentru fiecare dintre specializările Administrarea Afacerilor şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene câte 50 de locuri, iar la Facultatea de Ştiinţe Inginereşti pentru specializarea Tehnologia Informaţiei şi Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii câte 50 de locuri fiecare.

În cadrul universităţii vor fi realizate activităţi de cercetare avansată în cadrul unor echipe multinaţionale, ce vor cuprinde studenţi şi cercetători şi care vor fi constituite în parteneriat cu marile universităţi de profil, din lume.

“Prin faptul că îşi propune dezvoltarea unor programe de cercetare avansată Universitatea Lumina Bucureşti este unul dintre centrele universitare care va iniţia şi dezvolta programe de cercetare în parteneriat cu alte instituţii cum ar fi corporaţii sau institute de cercetare”, a declarat Filip Stanciu, directorul ştiinţific. Unul dintre obiectivele principale constă în iniţierea unor programe de atragere a studenţilor străini din zona Europei de Sud-Est, astfel încât instituţia să devină un punct de reper pentru lumea academică din: zona Mării Negre, a Estului Europei şi a Balcanilor de Vest.


Astfel, în cadrul Universităţii Lumina Bucureşti studenţii vor beneficia de conferinţe susţinute de profesori şi specialişti români şi străini, recunoscuţi în plan naţional, european şi mondial. Personalităţi ale lumii academice vor fi invitate la Universitatea Lumina Bucureşti pentru a preda pe diferite module de cursuri. Conţinutul programului de studiu al noii universităţii este proiectat în conformitate cu programul de la Bologna.AGERPRES