Universitatea Maritimă din Constanța găzduiește Concursul Studențesc de Matematică “Traian Lalescu”

Universitatea Maritimă din Constanța va organiza în perioada 4-6 mai Concursul Studențesc de Matematică “Traian Lalescu”. Evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Fundației „Traian Lalescu”.

Este pentru a treia oară când Universitatea Maritimă din Constanța găzduiește acest concurs devenit tradițional în mediul academic românesc, după edițiile din 2011 și 2012. Concursul se adresează studenților din anii I și II de la facultățile de profil din țară și cuprinde cinci secțiuni paralele. La eveniment s-au înscris peste 100 de participanți de la următoarele universități: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia Tehnică Militară din București și Universitatea Maritimă din Constanța.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 5 mai, ora 9.00, la Universitatea Maritimă din Constanța, Sediul Lac Mamaia, str. Cuarțului nr. 2. La festivitate vor fi prezenți ing. Smaranda Lalescu, nepoata marelui matematician Traian Lalescu, președinta Fundației Traian Lalescu, conf. dr. Antonela Toma, din partea Ministerului Educației Naționale, și reprezentanți ai universităților participante.

Calendarul evenimentului poate fi consultat pe pagina web a universității gazdă: https://cmu-edu.eu/traian-lalescu/.