Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi ar putea deschide o secţie în municipiul Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Botoşani.

Potrivit sursei citate, primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, au avut o întrevedere cu rectorul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu”, Aurelian Bălăiţă, subiectul principal constituindu-l crearea unei extensiuni la Botoşani.

„Practic, azi s-a pus prima piatră de temelie a înfiinţării unei noi extensiuni, care se doreşte a oferi posibilităţi de studii la nivel superior în domeniul muzicii, teatrului şi artelor vizuale. În perioada următoare va avea loc o nouă întâlnire, timp în care autorităţile locale vor identifica spaţii propice pentru susţinerea cursurilor teoretice şi practice, iar reprezentanţii universităţii vor pregăti procedurile de avizare şi apoi de acreditare impuse de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior”, se arată în comunicatul Primăriei.

Cel mai probabil, prima secţie pe care Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi o va deschide la Botoşani este cea de teatru.

Aceasta este cea de-a doua universitate din Iaşi care este interesată de extinderea activităţii la Botoşani, după ce şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că va crea o extensiune cu mai multe secţii în municipiul reşedinţă de judeţ, AGERPRES