univ oradea.jpgUniversitatea din Oradea va organiza din nou admitere la specializarea Arhitectură, în septembrie, fiind reacreditată de ARACIS, toate celelalte 15 facultăţi din instituţie având sesiune de admitere în luna iulie, a anunţat miercuri rectorul Constantin Bungău.

Desfiinţată la începutul anului 2012 de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), specializarea Arhitectură a Universităţii din Oradea şi-a reprimit calificativul de încredere şi autorizarea specializării.

Universitatea va oferi, în noul an universitar, două specializări noi – Studii americane, respectiv Turism cultural, dar continuă să şcolarizeze studenţi şi la specializări care nu se regăsesc la alte universităţi învecinate, precum Silvicultură sau Textile.

Rectorul a precizat că universitatea orădeană are o ofertă bogată, la fel ca şi anul trecut, de 5.337 de locuri la studii cu licenţă, din care 1.550 de locuri bugetate, ce au fost repartizate pe facultăţi, dintre care 30 de locuri pentru tinerii romi, 10 locuri pentru tinerii din Republica Moldova, cu bacalaureat în România şi cinci locuri pentru români de pretutindeni. La masterat, sunt 725 de locuri bugetate.

”Capacitatea noastră nu a fost acoperită anul trecut, când au fost admişi în jur de 3.500 de studenţi. Aşteptăm la înscriere atât absolvenţi din România, din Uniunea Europeană sau chiar din ţările emergente Europei. Avem specializări în limba engleză la Medicină, la relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi la Geografia turismului, urmând să primi acreditarea şi la Matematică şi Ştiinţe economice,’ a precizat rectorul. La Master, în limba engleză se pot studia domenii precum Mecatronica avansată, Turism şi Studii Europene.
Înscrierile pentru admitere încep de luni, 15 iulie, mai multe informaţii fiind disponibile pe site-ul universităţii.

Cele mai solicitate specializări ale instituţiei academice se înregistrează an de an la facultăţile de Medicină (generală, farmacie şi stomatologie), Protecţia Mediului, Drept, Calculatoare şi Informatică, Sociologie (pedagogia învăţământului primar şi preşcolar). Mai prezintă atractivitate Autovehiculele rutiere, Designul vestimentar, Pedagogia muzicală. La polul opus, s-au desfiinţat specializări precum termoenergetica, ingineria prelucrării lemnului, fizică informatică, inginerie medicală. AGERPRES