Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a deschis anul universitar 2018-2019 alături de instituțiile de învățământ universitar din municipiu și a inaugurat sediul Facultății de Farmacie. Peste 4.000 de boboci au început cursurile la programele de licență și master, UOC înregistrând o creștere a numărului de studenți înmatriculați în anul I, față de anul precedent.

Universitatea „Ovidius”, pentru al treilea an consecutiv, a deschis anul universitar alături de  instituțiile de învățământ universitar din Constanța – Universitatea Maritimă, Academica Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea „Andrei Șaguna” și Universitatea „Tomis”, cu sprijinul primăriei municipiului Constanța, în cadrul unei ceremonii comune.  La festivitate au participat reprezentanți ai conducerilor instituțiilor academice, ai administrației publice locale, boboci, studenți și părinți.

În contextul scăderii numărului de studenți la nivel național, aproximativ 4.200 de boboci au început cursurile la programele de licență și de master, UOC înregistrând o creștere a numărului de studenți înmatriculați în anul I, față de anul precedent. „Avem un număr de studenți cel puțin la fel de bun ca anul trecut, de asemenea mulți boboci, ceea ce arată că interesul pentru universitatea noastră rămâne ridicat, cu atât mai mult cu cât suntem considerați a fi o universitate modernă și dinamică”, a precizat rectorul Sorin Rugină, în mesajul adresat cu prilejul deschiderii noului an universitar.

După festivitatea comună a universităților din Constanța, UOC a inaugurat sediul Facultății de Farmacie, din Corpul C al Campusului, ca o încununare a eforturilor comune ale conducerii și ale cadrelor didactice din facultate. Noua clădire găzduiește decanatul, secretariatul și 11 laboratoare moderne,  la standarde europene, dotate cu mobilier și aparatură performante, care deservesc activitățile celor două programe de studii, Farmacie și Asistență de farmacie. Totodată, în clădire, funcționează trei laboratoare de cercetare, în care studenții, doctoranzii și rezidenții își vor desfășura activitatea de cercetare.