Universitatea Ovidius din Constanţa a intrat sub supraveghere specială a MEN

univ ovidius.jpgMinistrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat că, începând din această toamnă, Universitatea de stat Ovidius din Constanţa intră în supravegherea specială a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit lui Mihnea Costoiu, Universitatea Ovidius a fost inclusă pe lista scurtă a celor cinci universităţi ce vor fi supravegheate din această toamnă, pe o perioadă de trei ani, pentru rezolvarea deficienţelor grave de management educaţional şi organizatoric. “Am emis, în mod oficial, ordinul de ministru prin care Universitatea Ovidius intră de acum în rândul universităţilor monitorizate timp de trei ani şi încercăm, împreună cu Ministerul Educaţiei, să rezolvăm problemele de aici”, a spus Mihnea Costoiu.

Referindu-se la disfuncţionalităţile organizatorice şi de management educaţional constatate la Universitatea Ovidius, ministrul delegat a menţionat că acestea s-au manifestat încă din perioada 2010-2011, anterior scandalului de corupţie în urma căruia a fost demis rectorul Dănuţ Epure. “Din nefericire, de abia acum, în urma finalizării raportului de control la Universitatea Ovidius, au fost constatate o serie de probleme grave legate de managementul universităţii, organizare, derularea procedurilor de admitere şi finalizare a studiilor, înmatricularea studenţilor, probleme destul de complicate. Spun din nefericire pentru că aşa cum se prezentau lucrurile iniţial, în vară, atunci când am introdus celelalte patru universităţi în sistemul de supraveghere, nu era finalizat raportul de la Ovidius al Corpului de control. Acum raportul este finalizat şi Universitatea Ovidius va fi una dintre cele cinci universităţi nou monitorizate, începând cu anul 2014-2015 (…) Sunt probleme serioase în organizarea universităţii, în metodologiile de lucru, în modul cum sunt organizaţi, sunt probleme serioase legat de planurile de învăţământ, de modificarea lor după ce au fost aprobate, de management. Am în vedere în mod special Facultatea de Medicină”, a conchis Mihnea Costoiu. AGERPRES