Universitatea “Ovidius” din Constanța a lansat campania de promovare educațională “Fii SMART, fii student!”

Universitatea de stat “Ovidius”, din Constanța, a lansat în luna octombrie campania de orientare profesională “Fii SMART, fii student!“, prin care promovează educația ca modalitate concretă și durabilă pentru formarea și dezvoltarea personalității și identității, unica modalitate de evoluție prin care poate individul poate contribui la dezvoltarea generală a societății, informează un comunicat transmis de biroul de presă al universității.

Conform sursei citate, campania, care se desfășoară în perioada octombrie-decembrie 2017, se adresează elevilor din 15 licee din mediul rural al județului Constanța (Cobadin, Cumpăna, Independența, Ciobanu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Castelu, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Deleni, Adamclisi, Dobromir, Ostrov, Mihai Viteazu, Topraisar) și are ca obiectiv îndrumarea acestora către învățământul superior.

“Elevii vor primi materiale informative, vor participa la ședințe de consiliere vocațională și vor discuta cu studenții, având totodată oportunitatea de a fi incluși într-un grup on-line care le va facilita informații despre admiterea în învățământul superior și concursuri și evenimente organizate în mediul academic iar cadre didactice, însoțite de un consilier vocațional și studenți se vor deplasa la liceele vizate, unde vor susține workshopul Candidat la studenție — importanța alegerii informate” — se arată în comunicatul de presă.

Campania lansată de Universitatea de stat “Ovidius” este parte a proiectului ‘Fii SMART, fii student!’, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat — FDI 2017. AGERPRES