Universitatea „Ovidius” din Constanţa a lansat concursul studenţesc de modele de afaceri Edu-Tech-Solutions-Teams 2018, la care vor participa circa 300 de studenţi şi 50 de cadre didactice.

Concursul menţionat face parte din proiectul „Dezvoltarea activităţilor HUB-ului antreprenorial studenţesc „Ovidius Innovation Center” şi urmăreşte stimularea ideilor inovatoare şi crearea de modele de afaceri care să rezolve probleme stringente din comunitatea locală.

Obiectivele proiectului sunt crearea şi dotarea Bibliotecii Digitale pentru Inovare şi Antreprenoriat a „Ovidius Innovation Center”, dezvoltarea de competenţe şi abilităţi antreprenoriale pentru 300 de studenţi şi absolvenţi şi 50 de cadre didactice, precum şi sprijinirea iniţiativelor de afaceri ale studenţilor şi absolvenţilor.

Vor fi organizate evenimente de popularizare, ateliere de lucru de promovare a antreprenoriatului şi de generare de idei inovatoare, precum şi cursuri de antreprenoriat în domeniile socio-umane, inginerie şi medicină.

Totodată, va fi iniţiat un program de preaccelerare a ideilor de afaceri în cadrul căruia vor avea loc sesiuni de formare şi mentorat şi o competiţie pentru construirea şi dezvoltarea unui model de afaceri.

Printre activităţile proiectului se numără şi organizarea unei conferinţe de promovare a antreprenoriatului cu participarea a minimum 250 de studenţi de la toate facultăţile, întâlniri între studenţi şi mediul de afaceri, precum şi „pilotarea a patru module de curs de formare competenţe antreprenoriale pentru studenţii de la profilele socio-uman, inginerie şi medicină”.

Vor fi selectaţi 160 de studenţi să participe la două ateliere de generare creativă de idei de afaceri, iar 10 idei valoroase şi 40 de studenţi vor fi selectaţi să participe la programul de preaccelerare Edu-Tech-Solutions-Teams.

La final va fi organizată o competiţie de prezentare a modelelor de afaceri şi vor fi selectate şi premiate cele mai valoroase trei idei, precum şi organizarea.

În cadrul proiectului va fi organizat şi „Investors Night”, un eveniment de punere în contact a finanţatorilor cu iniţiatorii afacerilor premiate. AGERPRES