Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta va organiza lansarea oficiala a proiectului “Eu-Ro-Formare Ovidius” – Dezvoltarea formarii continue pentru personalul din invatamantul preuniversitar.
Evenimentul va avea loc pe 30 martie, in Aula Magna a Universitatii “Ovidius”, la lansare urmand sa participe echipa de management a proiectului si expertii formatori – cadre didactice cu experienta de la Universitatea „Ovidius”, reprezentanti ai institutiilor asociate (Grupul Scolar Cobadin, Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”, Grupul Scolar cu clasele I-XII Ostrov, Grupul Scolar Topraisar), precum si membrii grupului-tinta, cei peste 90 de cursanti, cadre didactice la institutiile asociate.

Proiectul „EU-RO-FORMARE OVIDIUS” este un program de formare (329 de ore de activitati de formare/cursant, finalizat cu 90 de credite) pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice din liceele din mediul rural si urmareste, la nivelul profesorilor, sporirea competentelor didactice si manageriale, amplificarea motivatiei pentru profesia didactica, apropierea pregatirii lor de standardele europene si comunitare. La nivelul elevilor, programul are ca obiective: ameliorarea performantelor scolare, cresterea motivatiei pentru invatare, responsabilizarea pentru exigentele vietii adulte, facilitarea integrarii socio-profesionale a tinerilor, pe piata muncii, in unitati din mediul rural. Proiectul se va incheia pe 28 februarie 2009, iar activitatile de formare se vor desfasura la sediul Universitatii „Ovidius” si la Grupul Scolar Ostrov.