Aproape 30 de lucrări donate de profesorii şi studenţii Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa sunt prezentate într-o expoziţie cu vânzare online, printr-o campanie ce a fost lansată pe 8 mai, cu scopul sprijinirii a două spitale din judeţ.

„Campania ‘Artă=Umanitate’ reprezintă un demers umanitar prin care cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Arte, alături de toţi constănţenii iubitori de frumos, se implică în lupta împotriva COVID-19, sprijinind două mari unităţi sanitare din judeţul nostru, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ‘Sf. Apostol Andrei’ şi Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Campania se va încheia vineri, 22 mai. „27 de lucrări donate de profesorii şi studenţii Facultăţii de Arte vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii cu vânzare online, unde acestea pot fi cumpărate la preţurile propuse sau cu sume mai mari. Banii vor fi viraţi în contul Fundaţiei Metamorphosis a Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa şi, de acolo, direcţionaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ‘Sf. Apostol Andrei’ şi către Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa„, potrivit comunicatului.

Iniţiatorii evenimentului doresc ca alături de iubitorii de artă să-i sprijine pe cei care îşi riscă vieţile în spitalele din Constanţa. „Campania ‘Artă=Umanitate’ este expresia unei dorinţe de a ne implica, de a sta acasă, respectând prevederile stării de urgenţă, dar de a călători în spirit, şi, alături de colegi, amici,cunoştinţe şi necunoscuţi care, poate, ne vor deveni prieteni, de a-i ajuta pe cei care îşi riscă vieţile în spitalele din Constanţa. Mulţumim tuturor celor care fac asta şi vă promitem că #stamacasa!”, au menţionat organizatorii. AGERPRES