Asociația New Strategy Center (NSC), în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) și Zona Metropolitană Constanța (ZMC) organizează, în aceste zile, la Constanţa, conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum”.

La eveniment participă  miniștrii de Externe din România, Teodor Meleșcanu, din Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, din Polonia, Jacek Czaputowicz, vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, ministrul Energiei din România, Anton Anton, șefii apărării din România, General Nicolae Ciucă, și din Italia, General Claudio Graziano, fostul șef al trupelor NATO, General (Ret.) Philip M. Breedlove, General Lt. Jan Broeks, șeful Staff-ului Militar Internațional al NATO. Totodată, evenimentul se bucură de participarea Guvernatorului Băncii Centrale a României, Mugur Isărescu, și a Guvernatorului Băncii Centrale a Turciei, Murat Çetinkaya.

Forumul regional de securitate aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea societală în regiune, provocările războiului hibrid, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est și a Mediteranei de Est, securitatea energetică, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, riscurile și provocările în mediul financiar, securitatea cibernetică, cooperarea industrială în domeniul apărării. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate dezbat în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.