Universitatea “Ovidius” din Constanţa scoate la concurs peste 1.300 de locuri fără taxă la 16 facultăţi

univ ovidius.jpg Universitatea “Ovidius” din Constanţa scoate la concurs 1.375 de locuri fără taxă pentru învăţământ cu frecvenţă, înscrierile pentru sesiunea de admitere 2015 la cele 16 facultăţi din cadrul universităţii începând pe 13 iulie.

Mai sunt scoase la concurs 2.605 de locuri cu taxă pentru învăţământ cu frecvenţă, 575 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă (ID/IFR) şi 414 de locuri cont propriu valutar (CPV).

Pentru studii universitare de masterat universitatea oferă 620 de locuri fără taxă, 1.929 de locuri cu taxă şi 167 de locuri cont propriu valutar (CPV). Pentru studii universitare de doctorat sunt 12 locuri cu frecvenţă şi 13 locuri cu frecvenţă redusă, în ambele situaţii fără taxă, cu bursă, precum şi 83 de locuri cu taxă.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii “Ovidius”, înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se fac până pe 24 iulie, în timp ce înscrierile pentru domeniile de studiu care au probe de concurs – scris, oral, probă practică şi vocaţională se fac până pe 20 iulie.

Susţinerea probelor de concurs, în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi, se desfăşoară în perioada 21 – 26 iulie, iar între 1 şi 10 septembrie se fac înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Candidaţii din alte judeţe au posibilitatea să se înscrie online, la şapte dintre cele 16 facultăţi ale universităţii constănţene.

“Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din alte judeţe, în premieră, la şapte facultăţi înscrierile se fac exclusiv online. Este vorba despre facultăţile: Facultatea de Arte; Facultatea de Construcţii; Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice; Facultatea de Litere; Facultatea de Matematică şi Informatică; Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole; Facultatea de Teologie. Platforma de înscriere online va fi disponibilă odată cu deschiderea sesiunii de admitere. Site-ul admitere.univ-ovidius.ro oferă toate detaliile privind admiterea 2015, sesiunile iulie şi septembrie”, a informat rectorul Universităţii “Ovidius”, prof.univ.dr. Sorin Rugină. AGERPRES