upa_emuni_1.jpgUniversitatea „Petre Andrei” din Iaşi a primit, miercuri, scrisoarea oficială care confirmă calitatea de membru cu drepturi depline al Universităţii Euro-mediteraneene (EMUNI), una dintre cele şase arii prioritare ale Uniunii pentru Mediterana. Asist. drd. Sorina Postolea a declarat, miercuri, că scopul acestei organizaţii, la care mai sunt membre doar alte patru universităţi din România, este acela de a participa la crearea unei Arii a Învăţământului Superior şi Cercetării în Regiunea Euro-mediteraneană.

„Includerea în această organizaţie oferă universităţii noastre o serie de oportunităţi printre care se numără organizarea unor programe de master, şcoli de vară, cursuri, schimburi de experienţă, toate în colaborare cu celelalte universităţi partenere”, a precizat Sorina Postolea.


Asist. drd. Sorina Postolea a fost prezentă la Adunarea Generală a EMUNI, care a avut loc la Ankara. La întâlnirea din Turcia au participat reprezentanţii a 140 de instituţii de învăţământ superior din 32 de ţări din Uniunea Europeană şi bazinul mediteranean, Universitatea ‘Petre Andrei’ din Iaşi fiind singurul reprezentant al României la acel eveniment.


Printre invitaţii de marcă s-au numărat
Rodi Kratsa, vicepreşedinte al Parlamentului European, Jozsef Györkös, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei din Slovenia şi Ilan Chet, secretar adjunct al Uniunii pentru Mediterana. Universitatea EMUNI este susţinută financiar de Comisia Europeană, Guvernul Sloveniei şi din diverse donaţii. AGERPRES