Consiliul de Administraţie al Universităţii Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti a decis menţinerea în sistem online a activităţilor didactice, inclusiv pe timpul sesiunii de examene.

Conform unui anunţ postat pe site-ul instituţiei, CA al UPG Ploieşti consideră că, din diferite motive, actualul context epidemiologic nu permite desfăşurarea de activităţi didactice sigure în universitate, care să implice prezenţa fizică a studenţilor.
Astfel, conducerea UPG arată că pericolul de contaminare cu SARS-CoV-2 este ridicat în condiţiile în care, după o lungă perioadă de activităţi online, peste 6.500 de studenţi şi de cadre didactice s-ar întoarce în instituţia de învăţământ.

În plus, precizează sursa citată, nicio persoană din cadrul comunităţii academice din UPG Ploieşti nu a fost vaccinată împotriva noului coronavirus.

„Există un risc ridicat să compromitem o situaţie bună în care s-au manifestat puţine cazuri de coronavirus SARS-CoV-2 în universitate în rândul personalului şi studenţilor, cu eforturi mari din partea managementului universităţii. Mesajul primit din partea Ministerului Educaţiei este de menţinere a situaţiei de activitate online”, se precizează în anunţul publicat pe site-ul instituţiei.

În acest context, CA al UPG Ploieşti a decis menţinerea în online a tuturor activităţilor didactice, inclusiv examinările studenţilor (examene, proiecte, verificări), până la sfârşitul sesiunii din luna februarie.

De asemenea, plata taxelor de rezervare a camerei de cămin se va face în proporţie de 50% pe lunile ianuarie şi februarie.

Totodată, Consiliul de Administraţie a hotărât ca, începând cu 1 ianuarie 2021, studenţii care se retrag din cămin, dar vor să-şi păstreze locul să achite în avans 2 luni 50% din valoarea regiei de cămin. Studenţii care achită taxa de rezervare pe cele două luni până la 20 ianuarie 2021 vor plăti doar 40% din valoarea regiei de cămin. AGERPRES