univ-tg-mures.jpgUniversitatea „Petru Maior” din Targu Mures a anuntat, luni, ca la ultima sedinta a Senatului Universitatii a fost aprobata noua Carta a universitatii, document care p inlocuieste pe cea din 1995.

Carta statueaza principiile care guverneaza intreaga activitate a universitatii in plan didactic, stiintific si administrativ si, conform prevederilor acesteia, Universitatea „Petru Maior” se considera o mostenitoare a traditiilor invatamantului din Targu Mures si a valorilor generale ale sistemului educational din Romania.

Prin acest document, UPM se defineste ca o universitate pentru comunitate, deschisa pluralismului cultural in plan filosofic, ideologic si al studiilor academice.

„Carta, document fundamental al unei institutii de invatamant superior, exprima convingerile si aspiratiile comunitatii academice, formata din cadre didactice, studenti si personal didactic auxiliar, in deplina consonanta cu legislatia nationala si internationala specifica invatamantului superior. Prin prevederile sale, noua Carta asigura premisele pentru dezvoltarea pe mai departe a Universitatii „Petru Maior” in spatiul national, dar si in cel european al invatamantului superior”, se precizeaza intr-un comunicat al Biroului Senatului Universitatii ‘Petru Maior’ din Targu Mures.