Universitatea Politehnica din Bucuresti si Cisco Romania au premiat castigatorii primei editii a Concursului National de Informatica Practica.
Toti castigatorii sectiunii „Retele de calculatoare” vor reprezenta Romania la Concursul
International „Networking Academy Games 2008”, de la Brno (Cehia), care se va desfasura in perioada 23-25 iunie.

La sectiunea „Arhitectura PC” locul I a fost castigat de Bogdan Ghinea, elev al Colegiului National „B.P. Hasdeu”, din Buzau, locul II-de Iulian Cristian Dita, de la Colegiul National „Unirea” din Focsani, locul III i-a revenit lui Emanuel Teodor Ciuca, de la Colegiul National „Ion Minulescu”, din Slatina.

„Formarea de specialisti in domeniul IT&C ramane o prioritate pentru Cisco, iar acest concurs este o oportunitate de a identifica tineri pasionati de informatica, pe care ii incurajam sa-si continue pregatirea pentru performante viitoare”, a declarat directorul general Cisco Romania, Bogdan Constantinescu.

La concurs au participat 240 de elevi de liceu din toata tara, dintre care 19 s-au calificat la etapa finala, desfasurata pe 17 iunie, la Universitatea Politehnica Bucuresti. In etapa finala, participantii au sustinut trei probe de examinare teoretica si practica, subiectele si temele fiind elaborate de o echipa de studenti ai UPB, Facultatea de Calculatoare.

Concursul a avut doua etape anterioare: o selectie la nivelul judetelor si una la nivel regional, desfasurate prin examinare online pe platforma www.acadnet.ro.