Universitatea Politehnica Bucuresti va incheia acorduri cu universitatile din Brasov, Timisoara si Craiova pentru mobilitatea studentilor si a profesorilor incepand cu anul universitar 2008-2009, a declarat rectorul Ecaterina Andronescu.
Potrivit acesteia, au fost purtate discutii in acest sens cu rectorii celor trei universitati. Totodata, la sfarsitul lunii septembrie, problema mobilitatii studentilor si a cadrelor didactice universitare va fi abordata si la Consiliul National al Rectorilor (CNR), dupa cum sustine presedintele acestui for, Ecaterina Andronescu. Mobilitatea studentilor intre cele patru universitati se va face pe baza de reciprocitate.

„E nevoie de o legislatie care sa modifice cuantumul burselor de mobilitate”, a semnalat Andronache. Potrivit acesteia, exista si problema lipsei de mobilitate privind cadrele didactice. Presedintele CNR a sustinut ideea personalizarii diplomelor de studiu pentru fiecare universitate in parte.

„Se va discuta aceasta problema cu reprezentantii MECT. Trebuie ca fiecare universitate sa fie responsabila pentru diploma pe care o emite” – a spus Ecaterina Andronescu.