Universitatea Politehnica București va organiza în luna aprilie a treia ediţie a “Polifest”

univ_politehnica_buc.jpgUniversitatea Politehnica din Bucureşti va organiza, în perioada 9-11 aprilie, a III-a ediţie a evenimentului “Polifest” în cadrul căruia va avea loc un târg de joburi, iar absolvenţii de liceu vor putea să se informeze despre oferta de studii a instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit site-ului UPB, pe toată durata manifestărilor facultăţile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la “Ziua porţilor deschise” ceea ce va implica atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoaştere cât mai bună a ofertei de studii şi a perspectivelor de carieră precum şi posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secţiunii “Student pentru o zi”.

De asemenea, în cadrul “Polifest” vor fi susţinute conferinţe şi vor avea loc diverse concursuri sportive. “Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediţie, un real succes, atât ca participare, cât şi din punct de vedere al conţinutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educaţional şi al activităţii de cercetare. Polifest s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din România, au fost prezente toate părţile interesate de procesul educativ-formativ din Universitatea noastră: liceeni, studenţi, părinţi, personal didactic, firme mari, mici şi mijlocii, autorităţi central şi locale, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în ţara noastră. Evenimentul se doreşte a fi dedicat atât colaborării dintre mediul academic şi cel socio-economic, cât şi cel mai mare târg de prezentarea ofertei educaţionale a unei universităţi. (…) e dorim ca şi prin intermediul acestui eveniment să facilităm legătura dintre studenţii universităţii noastre şi mediul socio-economic,în scopul unei inserţii cât mai adecvate a acestora pe piaţa muncii”, susţin organizatorii evenimentului. AGERPRES