Reprezentanţii universităţilor acreditate de stat şi private din toată ţara au participat joi la reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), organizată la Universitatea Politehnica din Bucureşti, printre temele abordate numărându-se perspectivele cercetării ştiinţifice în România, criterii de abilitare versus criterii pentru promovarea în cariera didactică, calitate în învăţământul superior, internaţionalizarea învăţământului superior.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, membrii CNR au mai discutat şi despre criteriile generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin pentru studenţi, fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2017 — 2018 şi finanţarea învăţământului superior.

Întâlnirea, care a fost prezidată de preşedintele CNR Sorin Câmpeanu, alături de Mihnea Costoiu, secretarul general al CNR, a beneficiat de prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a ministrului Cercetării şi Inovării, Şerban Constantin Valeca şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Printre vorbitori s-a aflat şi preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, Iordan Petrescu.

La finalul întâlnirii, cei aproximativ 70 de rectori prezenţi au adoptat o rezoluţie. AGERPRES