Universitatea Politehnica din Bucureşti a lansat Platforma Comunităţii Alumni UPB – o platformă online de networking, absolvenţii instituţiei putându-se înregistra pe adresa https://upbcomunitatealumni.ro.

„Anii studenţiei reprezintă o perioadă cu totul specială pentru fiecare dintre noi. Este perioada în care tinerii construiesc prietenii pe viaţă şi fac alegeri conştiente cu impact deosebit asupra viitorului lor. Fie că ne dăm seama sau nu, anii petrecuţi în facultate ne modelează şi ne definesc ca oameni. Indiferent de experienţele trăite în anii studenţiei, plecăm în viaţă cu modele care vor contribui definitiv la formarea şi dezvoltarea personalităţii. În viziunea UPB, competenţele profesionale şi transversale nu sunt singurele beneficii pe care o instituţie de învăţământ superior se angajează să le ofere studenţilor. Complementar, apare şi nevoia de a dezvolta o comunitate de interese şi practici, care să stimuleze componenţa relaţională”, a declarat rectorul UPB Mihnea Costoiu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acestuia, platforma îşi propune să fie o astfel de comunitate, venind în întâmpinarea dorinţelor, nevoilor şi intereselor absolvenţilor de a păstra legătura cu mediul universitar. „Succesul profesional al absolvenţilor noştri reprezintă o confirmare fermă a misiunii şi valorilor afirmate de universitatea noastră. Validând prestigiul instituţional al UPB, absolvenţii ocupă poziţii de top în cadrul celor mai prestigioase companii internaţionale, unii dintre ei fiind antreprenori de succes. Acest fapt reprezintă o motivaţie solidă pentru a defini relaţia cu absolvenţii noştri ca fiind prioritară în dezvoltarea, întărirea şi păstrarea valorilor comunităţii academice a UPB. Ne dorim ca impactul acestei comunităţi să îi determine pe membrii Alumni să contribuie în mod colectiv la promovarea valorilor universităţii din care ei înşişi au făcut parte”, a arătat rectorul.

Mihnea Costoiu a spus că prin iniţierea acestei platforme instituţia de învăţământ superior intenţionează atât consolidarea relaţiilor la nivelul comunităţii academice a UPB, cât şi dezvoltarea de noi colaborări cu mediul socio-economic şi educaţional. AGERPRES