univ_politehnica_buc_.jpgUniversitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) şi-a propus să desfăşoare, începând de anul viitor, programe de masterat noi care vor pregăti absolvenţii să lucreze la proiectul de cercetare ELI-NP de la Măgurele, a anunţat luni preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferinţe privind fondurile europene.

Potrivit lui Andronescu, banii veniţi de la Uniunea Europeană au reprezentat şi reprezintă o şansă de creştere a calităţii învăţământului superior în România. „Fondurile europene pe care le-am derulat reprezintă o adevărată salvare a generaţiei tinere. Prin proiectele doctorale şi postdoctorale derulate din fonduri europene am reuşit să menţinem tinerii valoroşi în universitate şi să creştem calitatea educaţiei în instituţia de învăţământ superior. Programele doctorale şi postdoctorale ne-au ajutat să ne menţinem între universităţile cu productivitate ştiinţifică bună”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat că alte proiecte din fonduri europene au ajutat studenţii UPB să facă mai uşor trecerea de la şcoală la activitatea practică. AGERPRES