robu-nicolae_mare.jpgUniversitatea Politehnica ‘Traian Vuia’ Timisoara (UPT) pierde 57 de profesori consultanti, care sunt indrumatori de doctorate ai unui numar de 147 de doctoranzi, prin efectele produse de Ordonanta 230.

Rectorul UPT, senatorul Nicolae Robu, a declarat ca acestia sunt remunerati cu 400 -1.000 de lei pe luna, in principal, pentru indrumarea doctoranzilor, publicarea de carti si lucrari stiintifice.

„Aceste valori au avut capacitatea de a atragerea fonduri prin granturi si contracte de cercetare, organizarea de conferinte, iar acum, ne vedem pusi in situatia de a renunta la experienta lor. Prin excluderea celor 57 profesori consultanti, numarul conducatorilor de doctorat din UPT se reduce cu 39 % si, in aceeasi proportie, se vor reduce si sansele tinerilor de a-si efectua studii doctorale”, a spus Robu.

In opinia senatorului Nicolae Robu, Ordonanta de Urgenta 230 “este, ca aproape toate masurile luate pana acum de actualul guvern, nedreapta, ineficienta si, in consecinta, neinspirata”. El considera ca este inadmisibil ca oameni de valoare, care au facut din profesia lor si din munca, in general, un cult, apti de o prestatie utila pentru societate, care nu impieteaza cu nimic asupra promovarii tinerilor, ci dimpotriva, se constituie in adevarate modele pentru acestia, sa fie tratati de o asemenea maniera.