Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a investit în această vară 300.000 de euro, din venituri proprii, pentru pregătirea noului an de învăţământ, bani destinaţi asigurării condiţiilor optime pentru studiu şi cazare. Suma a fost alocată pentru reparaţii şi igienizări la căminele şi cantinele studenţeşti, precum şi pentru amenajarea unor noi laboratoare.

„Preocupată ca în fiecare an de creşterea performanţelor în procesul didactic, UPT a amenajat şi dotat patru noi laboratoare, dintre care două se află în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, unul în cadrul Facultăţii de Electrotehnică şi Electroenergetică, investiţia în acestea având o valoare totală de cca 45.000 de euro şi un laborator în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finanţare din mediul privat”, anunţă conducerea UPT.

Continuând politica anilor precedenţi, au mai fost efectuate investiţii în calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universităţii. Totodată, au fost realizate intervenţii de reparaţii curente şi igienizări la săli de curs, de seminar şi spaţiile comune şi din cadrul Facultăţilor de Arhitectură, Automatică şi Calculatoare, Construcţii şi Mecanică.

Deoarece UPT asigură pentru toţi studenţii săi cazare şi oferă posibilitatea de a beneficia de masă, au continuat investiţiile la cămine şi la cantina din campusul universitar. Astfel, au fost efectuate lucrări de zugrăvire şi igienizare integrală la opt cămine. De asemenea, au fost realizate reparaţii la Casa Politehnicii nr. 2 şi a fost zugrăvită bucătăria din Cantina 1C.

Toate aceste lucrări au fost efectuate în condiţiile în care UPT a continuat pe parcursul verii să ofere spaţii de cazare studenţilor săi care au ales să facă stagii de practică la partenerii economici din Timişoara sau celor care au participat la diverse manifestări organizate de către organizaţiile studenţeşti.

UPT dispune de 16 cămine studenţeşti, capacitatea totală de cazare fiind de 6.067 de locuri; căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării şi spălătorii complet echipate, precum şi acces la internet. AGERPRES