Universitatea Politehnica ‘Traian Vuia’ Timişoara a început înscrierile pentru admitere

Universitatea Politehnica ‘Traian Vuia’ Timişoara (UPT) a început, luni, înscrierile pentru cele zece facultăţi, pentru anul 2015-2016 fiind scoase la concurs 2.880 de locuri bugetate.

‘UPT este recunoscută pentru modul în care adaptează curricula universitară la cererile de pe piaţa muncii. Felicit absolvenţii examenului de bacalaureat pentru rezultate şi munca depusă şi îi invit să aleagă Universitatea Politehnica Timişoara. Îi asigur că universitatea noastră investeşte în permanenţă, prin parteneriatele cu mediul economic şi social, pentru a le da posibilitatea studenţilor şi absolvenţilor să se integreze cât mai rapid. Numai anul trecut au fost încheiate contracte de cercetare şi dezvoltare cu aproape 90 de companii din vestul ţării. Numărul acestora este în continuă creştere, iar viitorii noştri studenţi îşi vor putea dezvolta o carieră şi prin intermediul acestora’, a declarat, luni, presei, prof. univ. dr. Viorel-Aurel Şerban, rectorul UPT.

El a subliniat faptul că parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor cu cele mai importante companii din lume au venit, în special, în beneficiul studenţilor, întrucât firmele au învestit şi prin intermediul universităţii în viitorii lor angajaţi.

‘Universitatea noastră a fost apreciată de directorul general al Continental Automotive România, care susţine că UPT este un partener strategic pentru Continental, peste 60% din colegii angajaţi în ultimul an în centrul de cercetare şi dezvoltare sunt absolvenţi ai acestei instituţii, în marea lor majoritate provenind din AC (35%), ETC (33%), Mecanică (19%), ET (10%) şi MPT (3%)’, a subliniat rectorul UPT.

Colaborarea UPT-Continental înseamnă pentru studenţii talentaţi, burse, lucrări de diplomă, practică de vară, cursuri opţionale, revizuirea curriculei, programe de master şi proiecte de cercetare. Anual, circa 500 de posturi vacante sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor UPT.

‘O altă companie germană parteneră a UPT este Hella Electronics România, al cărei director general, Gelu Murariu, a apreciat că Timişoara este capitala industriei automotive din România şi, ca atare, orice student care păşeşte în această direcţie porneşte cu avantajul de a avea la dispoziţie o mulţime de programe de colaborare între UPT şi Hella România, programe care au fost dezvoltate pentru a identifica, dezvolta şi susţine generaţiile viitoare de tineri profesionişti’, a completat prof. Viorel-Aurel Şerban. AGERPRES