univer spiru haret.jpgUniversitatea „Spiru Haret” continua sa faca inscrieri in primul an de studii la toate formele de invatamant si specializarile, cu toate ca unele dintre acestea nu sunt autorizate sau acreditate.

Potrivit unor surse din interiorul universitatii particulare, institutia de invatamant superior are dreptul sa continue inscrierile la toate specializarile si formele de invatamant „conform” Deciziei nr. 3326 din 2 decembrie 2008 a Curtii de Apel Bucuresti, care „constata dreptul Universitatii ‘Spiru Haret’ de a organiza forme de invatamant cu frecventa redusa si la distanta, intrucat sunt indeplinite conditiile prevazute de art.60 alin.1 din Legea invatamantului nr. 84/1995, cu modificarile ulterioare”.

Potrivit acelorasi surse, cele 53 de centre teritoriale ale universitatii care au fost desfiintate de MECI continua sa isi desfasoare activitatea, desi potrivit unei ordonante de Guvern Universitatii i s-a interzis scolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta.


In urma finalizarii Raportului pe care o comisie ministeriala l-a elaborat dupa controlul efectuat la Universitatea ”Spiru Haret”, MECI a recomandat intrarea in lichidare a programelor de studii la forma de invatamant la distanta, indicand ca studentii inmatriculati la aceasta forma de invatamant sa fie transferati la alte programe de studii acreditate.


In raportul MECI din luna august se preciza ca, in cazul in care universitatea nu aplica masurile recomandate in vederea intrarii in legalitate, ministerul va declansa procedurile de lichidare a universitatii.