Universitatea ”Spiru Haret” este pe lista unitatilor de invatamant particular acreditate

univer spiru haret.jpgGuvernul a decis, miercuri, introducerea Universitatii ”Spiru Haret” pe lista unitatilor de invatamant particular acreditate, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la Palatul Victoria.

”Guvernul a decis, miercuri, introducerea Universitatii ‘Spiru Haret’ pe lista unitatilor de invatamant particular acreditate, precizand clar specializarile si programele de studii acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu in cadrul acestei unitati de invatamant.In acest sens, Executivul a modificat hotararea Guvernului 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor si programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea”, a spus aceasta.

Muntean a aratat ca masura a fost luata dupa ce in sedinta de Guvern de saptamana trecuta a fost aprobata ordonanta privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate. ”Actul normativ prezentat de doamna ministru Andronescu a fixat cadrul juridic pentru masurile propuse de ministerul Educatiei, cu scopul intrarii in legalitate a Universitatii ‘Spiru Haret’. Una dintre cele mai importante masuri la care facea referire ordonanta era desfiintarea scolarizarii pentru toate specializarile, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forma de invatamant la distanta”, a precizat Ioana Muntean.