Universitatea “Spiru Haret” nu renunta la admitere

univ spiru haret.jpgUniversitatea “Spiru Haret” Bucuresti va proceda la respectarea si aplicarea legislatiei in vigoare, continuand admiterea, precizeaza un comunicat de presa al institutiei de invatamant superior remis, duminica.

Potrivit sursei citate, concluziile prezentate Guvernului de catre ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, au fost deja atacate de catre Universitatea “Spiru Haret” in justitie si se afla pe rolul instantelor, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

“Concluziile incalca art. 60 (1) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata care precizeaza ca activitatea didactica se poate organiza in urmatoarele forme: de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta. Formele de invatamant seral, cu frecventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de invatamant superior care au cursuri de zi”, precum si art. 60 (3) din aceeasi lege: “Diplomele si certificatele de studii eliberate de institutiile de invatamant superior, in conditiile legii, pentru aceeasi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de invatamant absolvita”, se arata in comunicat.

Totodata, reprezentantii Universitatii “Spiru Haret” aduc la cunostinta Parlamentului si conducerii statului ca adoptarea concluziilor ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, va “consfinti, in fapt, desfiintarea” invatamantului particular din Romania, prin “incalcarea flagranta a autonomiei universitare si a proprietatii private, garantate de Constitutie si trecerea universitatilor sub influenta unei forte politice”.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a propus, sambata, desfiintarea formei de invatamant la distanta la Universitatea “Spiru Haret”. Ministrul Educatiei a prezentat, sambata, in sedinta extraordinara a Executivului, raportul privind Universitatea “Spiru Haret”.

Ulterior, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul MECI, Ecaterina Andronescu a precizat ca a propus “intrarea in lichidare a programelor de studii la distanta, studentii urmand sa isi finalizeze facultatea la alte programe de invatamant”. De asemenea, Ecaterina Andronescu a precizat ca s-a propus desfiintarea centrelor teritoriale din tara in care se desfasoara invatamant la distanta si interzicerea desfasurarii de activitati in centrele din strainatate (9 la numar), precum si invalidarea Cartei universitare existente si elaborarea uneia noi la Universitatea “Spiru Haret”. “La sfarsitul evaluarii ARACIS este posibil sa existe si un alt pachet de masuri pentru Universitatea ‘Spiru Haret’. In cazul in care universitatea nu va aplica masurile, este posibil ca ministerul sa inceapa procedurile de lichidare”, a spus Ecaterina Andronescu.